Zo bespaar je geld op je maandelijkse vaste lasten!

Als je de afgelopen maanden maar weinig geld hebt weten te sparen, dan kan dat het erg frustrerend zijn. Vooral wanneer je hier echt hard je best voor doet en aan persoonlijk genot zeer weinig uitgeeft. In zo'n situatie is het handig om kritisch te kijken waarom het niet lukt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn doordat je vaste lasten veel te hoog zijn. Mocht dit bij jou aan de orde zijn, dan is het handig om te kijken naar welke lasten je kunt verlagen en welke niet. 

Zeg een aantal abonnementen op

Zonder dat veel mensen het weten zijn ze geabonneerd bij bedrijven zonder dat ze vaak gebruik maken van hetgeen waarop ze geabonneerd zijn. Dit kan bijvoorbeeld gaan om online magazine, maar ook een videospel. Door kritisch door je rekeningen heen te kijken, ontdek je zeer waarschijnlijk snel een aantal abonnementen waar je geld op kunt besparen door ze op te zeggen. 

 

Ga op zoek naar alternatieven!

Er zijn helaas veel maandelijkse lasten die je niet kunt opzeggen. Hierbij kun je onder andere denken aan de huur en de verzekering van je auto of motor. Wel heb je de mogelijkheid om hierbij op zoek te gaan naar een goedkopere oplossing. Zo zijn er veel bedrijven die motorverzekeringen aanbieden en kun je hier door op de juiste manier aan het werk te gaan, geld op besparen. 

Vergelijk motorverzekering via het internet en kijk goed naar wat er verandert als de prijs omlaag gaat. In veel gevallen verandert er niet veel en zie je dat alleen de maandelijkse kosten naar beneden schieten. Als dit het geval is, dan is het zeer aan te raden om over te stappen. Overstappen is binnen enkele minuten geregeld en kan vrijwel altijd gewoon vanuit huis. 

Koop je boodschappen bij een andere winkel

Boodschappen vallen theoretisch gezien niet onder vaste lasten, maar toch kost het je maandelijks al snel een hoop geld. Vooral wanneer je een groot gezin hebt, kun je hier veel geld op besparen. Ga een keer naar een andere supermarkt en kijk of je daarmee geld bespaart. Daarnaast kun je ook een tijdje de aanbiedingen in de gaten houden en op het juiste moment bepaalde producten inkopen. Zo kun je bijvoorbeeld vlees dat bijna over de datum is prima invriezen en blijven veel producten over het algemeen erg lang goed. Probeer er plezier in te beleven om voor zo min mogelijk geld de juiste producten in huis te hebben. De kans is groot dat je dan ook daadwerkelijk minder geld uit zult geven.

 

Geef een antwoord