Alles wat je moet weten over cartridge 

Als je een eigen printerthuis of op het werk hebt, zul je wel weten wat een cartridge is. Een inktcartridge is een onderdeel van je inkjetprinter. Dit is net wat anders dan bij een laserprinter waar je met een toner print of een matrix printer die met inktlint werkt. De cartridge of ook wel het inktpatroon heeft een aantal reservoirs die zijn gevuld met inkt en van tijd tot tijd moeten worden aangevuld. Als je veel gebruikt maakt van je printer, of je printer al wat langer hebt zul je dan ook vast wel eens een melding hebben gekregen dat de cartridge moet worden vervangen. 

 

De verschillende soorten printers en cartridges

Er zijn eigenlijk twee verschillende basis inktcartridges. Zo heb je inkttanks en patronen met inktkop. De patronen worden vastgemaakt aan een printkop die aan de printer zit gekoppeld. Deze zorgen ervoor dat de inkttanks alleen de benodigde inkt leveren en niet meer. Als je een printer hebt van een hoge kwaliteit, zal deze uiteindelijk bepalen hoe de kwaliteit van het printwerk zal zijn. Er zijn een hoop verschillende printers die je kunt aanschaffen. Door de jaren heen zijn er een hoop nieuwe modellen ontworpen van een grote variatie aan merken. Welke printer voor jou het beste is dat is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is het onder andere belangrijk om te kijken naar het doeleinde waarvoor je de printer wil gaan gebruiken. Als je voor thuis af en toe iets wil kunnen printen zul je waarschijnlijk op een andere printer uitkomen dan als je dagelijks flink wat pagina’s wil uitprinten. Daarnaast zal ook niet iedereen het geld ervoor over hebben om de nieuwste printer aan te schaffen. Ondanks dat deze printers vaak van de hoogste kwaliteit zijn, zijn ze vaak ook erg duur.

 

Wat voor soorten cartridges zijn er?

De twee soorten inktcartridges zijn te verdelen in twee varianten. Deze varianten zijn namelijk de kleuren en zwart. De meeste keren dat je bijvoorbeeld een hp 301 cartridge zal gebruiken zul je voor de tekst zwart gebruiken. Het is dan ook belangrijk dat je genoeg zwarte cartridges hebt voor als je dingen voor werk moet printen. Als je gaat kijken naar cartridges zul je deze ook weer kunnen vinden in verschillende varianten. Zo heb je onder andere de HP variant die meestal een vast kleurpatroon heeft. Je hebt echter ook modellen die wat lossere inkttanks hebben. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan Canon en Epson.

 

Geef een antwoord