Waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe auto wilt aanschaffen

Voor de autofanaat is het echt geen straf om eens langs de autodealer te gaan om kennis op te doen over de nieuwe auto’s die er allemaal staan. Als je een autofanaat bent, dan heb je hoogstwaarschijnlijk (bijna) helemaal geen ondersteuning nodig voor het uitkiezen van jouw nieuwe auto. Als je echter nieuw bent binnen dit hele spektakel, en je je allereerste, eigen autootje aan wilt gaan schaffen, dan komt er toch wel heel veel op je af. Een auto is ook niet goedkoop, dus je wilt er ook zeker van zijn dat je de beste keuze maakt voor jezelf. 

Waar gaat de Roomse reis heen?

Zo is het handig om van tevoren een duidelijk beeld te hebben van wat je allemaal met de auto wilt gaan doen. Is het voor jou van belang om langere afstanden te maken voor een zakelijk bezoek?, dan is het logisch dat je een auto met wat meer prestige wilt aanschaffen. Gaat het er puur om, om een keer wat boodschapjes te doen en een beetje mobieler te zijn?, dan is het eerder begrijpelijk als je voor een wat kleinere auto wilt gaan. Wil je er ook nog mee op vakantie met het hele gezin? Dan moet de wagen juist wat groter zijn.

Check de garantie

Ga goed na hoe het zit met de garantie van je nieuwe wagen. Vorig jaar is er in het nieuws gekomen dat er een groot tekort aan chips was, die in sommige auto’s geplaatst moest worden. Vrij onduidelijk was het toen, hoe dit probleem uiteindelijk verholpen is. Nou is het niet altijd zo dat jij een auto aan zal schaffen waar zo’n chip in geplaatst moest worden, maar je kunt eigenlijk sowieso nooit zeker genoeg zijn van de garantie op jouw aankoop. Het zou niet heel erg handig zijn, dat als je net de hoek om bent, je auto ineens stil komt te staan op het midden van de weg. 

Hoe wil je het gaan betalen? 

De financiering auto is ook iets wat je al voor de koop op een rijtje moet hebben. Ga jij de rente ontwijken en de auto in een keer af betalen? Of ga jij voor de voordelen van het geld lenen. In 2022 is er van alles mogelijk, zodat iedereen een auto aan kan schaffen met een prijs die bij hen past. 

Geef een reactie