Een telefoondienst voor tandartspraktijken

Als je eigenaar van een tandartspraktijk bent of voor een tandartspraktijk werkt, dan weet je ongetwijfeld hoeveel telefoontjes er per dag binnen kunnen komen. Hierbij kun je denken aan patiënten die graag een controleafspraak willen maken, maar ook mensen die op zoek zijn naar een tandartspraktijk die nog wel nieuwe patiënten aan wilt nemen. Het beantwoorden van telefoontjes kan erg veel tijd in beslag nemen en daar wil je je natuurlijk niet mee bezighouden, want het is niet je specialiteit en/of functie. Het is daarom verstandig om eens te kijken naar een andere oplossing en dat is bijvoorbeeld het inschakelen van een telefoondienst. 

Wat is een telefoondienst?

Je zult je vast afvragen wat een telefoondienst precies is, maar het is vrij simpel. Een telefoondienst is een bedrijf met een callcenter dat zich bezighoudt met het beantwoorden van binnenkomende telefoontjes. Vaak is het ook mogelijk om een telefoondienst ‘outbound’ te laten bellen, maar dit werkt vaak niet goed voor tandartspraktijken. Dit heeft er dan ook mee te maken dat er in een tandartspraktijk veel gevoelige informatie te vinden is. Tandartspraktijken mogen en willen dit niet delen met externe partijen. Je zult dan vast denken dat het inplannen van afspraken ook niet mogelijk is, maar dat is het zeker wel. Zolang de medische dossiers niet nodig zijn, kunnen er afspraken ingepland worden.

Wat kost een telefoondienst?

Als je een telefoondienst wilt inschakelen, maak je zeker een verstandige keuze, maar het is dan wel zo handig dat je weet wat een telefoondienst je precies kost. In Nederland werken de meeste callcenters met verschillende modellen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een contract, maar ook is het mogelijk dat je per afgerond telefoontje een bepaald bedrag betaalt. Wat de hoogte van dit bedrag is, is erg lastig te bepalen, want elke telefoondienst heeft natuurlijk eigen tarieven. Wil je een prijsindicatie hebben? Dan kun je het beste contact opnemen met een telefoondienst. 

Een telefoondienst vinden 

Het vinden van een geschikte telefoondienst is zeker niet moeilijk in Nederland. Het stikt in Nederland van de callcenters, dus er is altijd wel een telefoondienst te vinden die een tandartspraktijk goed kan ondersteunen. Eén van deze partijen is bijvoorbeeld bizziphone.com. Dit is een van de bekendste en grootste telefoondiensten van Nederland. Als je meer wilt weten over de diensten van dit bedrijf en/of hiermee in contact wilt komen, dan kun je het beste de website bizziphone.com bezoeken. 

Geef een reactie