Gezondheid verbeteren in drie stappen

We hebben het vaak over vrij nutteloze dingen, daar zijn we allemaal schuldig aan. Een nieuwe auto uitkiezen, een bank waar een vlek op zit en de buren die voor de derde keer dit jaar op reis gaan. Allemaal onbelangrijke zaken. Maar wat is dan wél echt belangrijk, vraag je je nu wellicht af. Dat is een hele goede vraag, een uitstekende zelfs. Zo goed, dat we er zelfs een blog op gaan toespitsen. We willen je namelijk graag vertellen dat maar één ding er echt toe doet; je gezondheid. Zonder gezondheid is er niets meer belangrijk. Vastgekluisterd zitten aan het bed omdat jij zo nodig over die nieuwe auto, de bevlekte bank en je jaloezie voor de buren moest praten in plaats van actie te ondernemen m.b.t. je gezondheid. Daar betaal je de prijs voor en dit willen we voorkomen. We gaan je dan ook vertellen hoe je je gezondheid verbetert in drie stappen. 

Supplementen

Als je een beetje bezig bent met gezondheid, dan kun je al snel stuiten op voedingssupplementen. Hier is helemaal niets mis mee, maar bedenk je wel goed welke supplementen je aanschaft. Begin bijvoorbeeld niet direct aan het eerste de beste supplement dat op internet wordt aangeraden, maar raadpleeg een specialist welke specifiek kijkt wat jouw lichaam nodig heeft. Zo kan deze specialist je vervolgens aanraden om je dagelijkse voeding aan te vullen en bijvoorbeeld quercentine of zink supplement te kopen. Wat is quercetine en wat is de werking daarvan, kan deze specialist je vervolgens ook verder uitleggen. Overleg en bekijk samen wat jouw lichaam nodig lijkt te hebben en schaf supplementen aan bij een site die betrouwbaar is en goede kwaliteit ingrediënten gebruikt. 

Beweging en voeding

Dan twee andere belangrijke elementen; beweging en voeding. Deze twee zijn eigenlijk het allerbelangrijkste, maar we wilden eerst wat mythes ontkrachten. Het is belang dat je je beweging en voeding op orde hebt, anders is de rest ook onbegonnen werk. Let er op dat je zoveel mogelijk onbewerkte voeding eet, dat je elke dag een beetje bewerkt en dat alles in proportie is.

Buiten zijn

Dan is buiten zijn nog erg belangrijk voor de mens. Als je niet voldoende buiten bent, dan ben je ook niet gezond. Even lekker afsluiten van de rest van de wereld, dat is belangrijk. Je telefoon niet bekijken, genieten van de natuur en eens goed in- en uitademen. Ook is het handig om je even bewust te zijn van de omgeving en te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. 

Geef een reactie