Milieuvriendelijke onkruid, ongedierte en mieren uit je tuin weren

Het onderhoud van je tuin richt zich doorgaans op twee belangrijke zaken: je tuin inrichten zoals jij het wilt, zodat je er van kunt genieten en ervoor zorgen dat de tuin er vervolgens goed uit blijft zien. Het eerste is vaak een kwestie van smaak en de juiste materialen, bloemen, planten, bomen en accessoires kiezen. Ervoor zorgen dat je tuin er goed uit blijft zien is vaak wat lastiger doordat niet uitgenodigde gasten van je tuin soms een behoorlijk chaos kunnen maken. 

Mollen, emelten en engerlingen

Er zijn enorm veel dieren en soorten ongedierte die ervoor kunnen zorgen dat in slechts een paar dagen tijd het harde werk dat je in je tuin hebt gestopt, teniet wordt gedaan. Mollen zijn hierbij de meest bekende dieren en onder tuin beheerders niet bepaald geliefd. Ze spitten niet alleen de grond onder je bloemen, planten en het gazon op, maar laten overal lelijk molshopen achter waardoor je tuin eruit komt te zien als een gatenkaas. 

Mollen zijn gelukkig wel relatief eenvoudig te bestrijden, iets dat bijvoorbeeld minder gezegd kan worden voor emelten en engerlingen. Deze larven van respectievelijk de langpootmug en kevers voeden zich graag met de wortels van jouw gazon, waardoor het gras los komt van de grond. Er ontstaan gele plekken en vaak komt het gras geheel los, waardoor er kale plekken in het gazon ontstaan die moeilijk te repareren zijn. 

Mierenplaag aanpakken

Mieren zijn doorgaans zeer nuttig om in de tuin te hebben en het is eigenlijk niet mogelijk of nodig om ze te weren. Wanneer er echter meerdere nesten in de tuin bestaan en er een mierenplaag dreigt te ontstaan, is het echter wel tijd om actie te ondernemen. Teveel mieren die door je tuin heen kriebelen kan namelijk wel veel schade aanrichten. Mieren bestrijden kan op verschillende manieren en het beste kies je voor een methode waarmee je ook gelijk de emelten en engerlingen kunt bestrijden, namelijk door aaltjes in je tuin te verspreiden. 

Deze kleine diertjes leven van de larven van emelten, engerlingen en mieren. Tegen volwassen mieren zijn ze niet opgewassen, maar het mierennest zal wel langzaam afsterven. Dit, omdat ze volwassen mieren verjagen, terwijl ze zich tegoed doen aan de larven die door de mieren achtergelaten worden. Biologisch ongedierte bestrijden heeft de voorkeur boven het gebruik van chemicaliën. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen is beter voor het milieu en ze tasten de planten, bloemen en bomen in je tuin niet aan. Daarnaast hoef je ze vaak minder vaak te gebruiken en bieden ze een langer effect.

 

Geef een antwoord