Een korte vakantie houden aan de andere kan van de Noordzee

Een weekendje erop uit of een korte vakantie houden kan natuurlijk heel goed in eigen land. Veel mensen kiezen er dan ook voor om met name tijdens het weekend erop uit te gaan en ons eigen kikkerlandje te ontdekken. Anderen gaan liever wat verder weg, omdat ze het een leuke ervaring vinden rond te struinen in een ander land waarbij ze meer het idee hebben op vakantie te zijn. Duitsland en België zijn voor veel mensen met de auto goed bereikbaar en dat zijn dan ook populaire landen om een paar dagen in te vertoeven.

Een korte vaartocht en je bent in een andere wereld

Wie regelmatig tijd voor een korte vakantie in de omringende landen neemt, kiest met name voor Frankrijk, Duitsland en België voor het houden van korte vakanties. Een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk wordt immers wat lastiger, omdat men daarvoor de Noordzee moet oversteken. Eigenlijk onnodig, want binnen zes tot acht uur kun je al aan de andere kant van de Noordzee zijn. Je kunt daarvoor het vliegtuig kiezen, maar ook gewoon met de auto reizen. Je kunt dan ter plaatse lekker zelf het tempo bepalen en je eigen voertuig gebruiken. Rijden aan de andere kant van de weg is wel even lastig, maar dat is een kwestie van wennen. Wie liever niets zelf regelt en gewoon een complete korte vakantie wil boeken, kan besluiten om voor een bezoek aan de overburen een stedentrip London te boeken. Die zijn niet alleen goedkoop, maar worden door enorm veel reisaanbieders aangeboden, zodat je uit een keur van arrangementen kunt kiezen.

Liever een minder drukke stad bezoeken kan ook

Londen is waar in het Verenigd Koninkrijk alles gebeurt. Het is een doldwaze stad waar altijd wel iets gebeurd. Niet alleen kun je er terecht voor de meest uiteenlopende theater bezoeken, de stad zit vol met steengoede restaurants en pubs waar je lekker kunt eten en doorzakken tot in de kleine uurtjes. Voor sommige mensen kan london echter net wat te overweldigend zijn. Wil je liever tijdens je stedentrip genieten van de omgeving en is rust en relaxen je belangrijkste doel  dan kun je een andere stad kiezen om te bezoeken. Manchester en Liverpool zijn bijvoorbeeld twee zeer interessante steden in Engeland waar je minder toeristen zult tegenkomen. Daarnaast zijn er aan de kust veel kleine dorpjes en steden waar je vanuit je hotelkamer een prachtig uitzicht op zee hebt en alle tijd om lekker bij te komen. Een stedentrip Engeland is daarom zeer aan te raden. 

 

Geef een antwoord