Een shovel voor jouw bedrijf

In de tijden van Covid hebben we veel thuis gezeten en zitten we nog steeds meer thuis dan dat we het liefst doen. Logisch natuurlijk, we moesten nu eenmaal zoveel mogelijk binnen blijven. Dat betekent dat er thuis werkplekken zijn ingericht op verlaten kamers, kinderen met hun juf en meester thuis moeten videobellen en studenten op hun kamertje proberen hun studie te vervolgen. Juist in deze tijd is het opgevallen welke beroepen onmisbaar zijn en wie er dus niet thuis kunnen werken. Naast alle mensen in de zorg, werken ook onder andere stratenmakers, hoveniers, bouwvakkers en boeren gewoon buiten hard door. Juist in deze branches moet nagedacht worden over innoveren. Innovatie kan op allerlei soorten manieren en heeft als doel een efficiëntere bedrijfsvoering. En dat willen we allemaal, toch? In veel branches worden machines ingezet om het werk uit te voeren, zoals shovels. Alles over de shovel lees je in deze blog.

 

Wat is een shovel?

Een shovel, ook wel een wiellader, laadschop of grondverzetmachine genoemd, is een machine die onder andere gebruikt wordt bij grondverzet. Grondverzet betekent dat grond moet worden verplaatst voor een uitgraving of juist een ophoging, zodat er een constructie of bijvoorbeeld een weg kan worden gebouwd. Toch hebben niet alleen grondverzetbedrijven iets aan zo’n shovel, ook door stratenmakers, hoveniers, sloopbedrijven en bouwbedrijven kunnen ze ingezet worden. Waar je ook veel shovels ziet, is in de agrarische sector. Een shovel heeft een hefarm waar je verschillende voorzetstukken kunt hangen. Daarmee maak je de shovel geschikt voor het soort werk waar je hem voor nodig hebt. Je kunt er namelijk een dichte bak aan hangen, maar ook een puinbak, palletvorken, hijsmasten, veegbezems en nog meer. Het zijn dus echt multifunctionele machines.

 

Verzekeren

Zodra je hebt besloten een shovel te gaan kopen moet je natuurlijk zorgen dat je het juiste soort hebt voor het type werkzaamheden dat je ermee wilt gaan uitvoeren. Een mini shovel komt weer op andere momenten beter van pas dan een grote shovel. Daarnaast is het belangrijk om de shovel te verzekeren. De grondige WA verzekering shovel dekt onder andere wettelijke aansprakelijkheid, beperkt casco verzekering, cascoverzekering, eigen gebrek en letsel van de bestuurder. Dat betekent dat je dus verzekerd bent wanneer letselschade aan een ander door de shovel wordt aangebracht en wanneer de shovel wordt gestolen of beschadigd raakt door storm of brand. Maar ook wanneer de shovel bijvoorbeeld van een transportwagen glijdt en total loss is, ben jij verzekerd. Het is dus belangrijk om je niet alleen te verdiepen in óf een shovel een uitkomst biedt voor jouw bedrijf en welk soort dan het meest geschikt is, maar ook wat voor verzekering je het best kunt afsluiten voor de shovel.

Geef een antwoord