Kartonnen dozen kennen vele toepassingen

Sta je op het punt van verhuizen, dan ontkom je er (bijna) niet aan: het aanschaffen van kartonnen dozen. Het grote voordeel van kartonnen dozen voor tijdens je verhuizing is dat deze lichtgewicht en stevig zijn. En je kunt ze, bij het juiste gebruik, keer op keer gebruiken. Toch is niet iedere kartonnen doos zomaar geschikt voor ieder te verhuizen item. Je kunt een grote verhuisdoos volgooien met boeken, maar dan krijg je 'm niet meer opgetild. Het is dan verstandiger om een speciale boekendoos te gebruiken. Net als dat er speciale kartonnen dozen zijn voor het verhuizen van je kleding (om kreukels en dus strijkwerk te voorkomen).

Gebruik kartonnen dozen voor de opslag van je spullen

Heb je een grote opruiming gehouden en spullen uit je kasten gehaald die je niet weg wilt doen, maar die je ook niet snel weer gaat gebruiken? Dan is het een goed idee om kartonnen (archief) dozen aan te schaffen. Deze dozen zijn gemakkelijk te stapelen en je kunt er aan de buitenkant goed opzetten wat de inhoud is. Zet alle papieren, kindertekeningen en dergelijke in archiefdozen op zolder en je weet dat je ze nog in huis hebt. Ze staan en liggen je alleen niet meer in de weg.

Verstuur je artikelen in een kartonnen doos

Heb je een webshop of verkoop je regelmatig artikelen via social media? Dan is het wel handig om een stapeltje kartonnen dozen op voorraad te hebben. Je kunt de dozen vouwen op het moment dat je ze nodig hebt. Ook kun je ze dan voorzien van een etiket en verpakkingsmateriaal. Je brengt een, goed gesloten, kartonnen doos naar het post-servicepunt en je klant kan al snel het pakketje in goede staat verwachten. Wist je dat er speciale kokers zijn voor het versturen van posters en papieren? Wanneer je kiest voor een driehoekige koker zorg je voor nog meer zekerheid.

Brievenbusdoosjes zijn altijd handig

Als we iets geleerd hebben in de afgelopen 18 maanden, dan is het wel dat brievenbusdoosjes erg handig zijn. Hoe vaak heb jij iets besteld dat gewoon door de brievenbus past? Hoe fijn was het dat deze brievenbuspakketjes contactloos konden worden afgeleverd? Heel fijn toch? En wel zo veilig voor jou en voor de bezorger. Brievenbusdoosjes zijn, natuurlijk, vooral geschikt voor de kleinere, plattere items. Zelfs breekbare spullen kunnen in zo'n doosje verstuurd worden. Het is en blijft dan wel altijd slim om met grote letters "breekbaar" op het doosje te zetten voor je het verstuurt.

Geef een antwoord