Weg met je huis

Het hebben van een huis is een enorme luxe. Dat geldt zeker voor de woningmarkt in Nederland op dit moment. Maar op het moment dat je een huis koopt, zit je er ook aan vast. Dat kan op sommige momenten niet goed uitkomen en dan kan het zomaar zo zijn dat je ervan af wilt, om wat voor reden dan ook. In deze blog vertel ik je wat je dan kan doen. Lees je mee?

Verhuurd of verkocht

De meest voor de hand liggende keuze is het verkopen van je huis, maar dat is niet altijd je wens. Bijvoorbeeld als je niet permanent van de woning af wilt of als het bezit ervan je enkel tijdelijk niet goed uitkomt. In dat geval kan je er ook voor kiezen om je huis te verhuren. Die optie zal ik nog even toelichten.

Zelf of door een externe partij

Je huis verhuren is redelijk eenvoudig. Check wel of dat bij jouw huis zomaar mag, de verhuur woning. Als dat zo is, kan je een advertentie voor de woning maken. Je kan het verhuren in eigen handen nemen of het aan een professional overlaten. In geval van dat laatste heb je er geen omkijken meer naar. Bespreek in dat geval goed de details door met de andere partij.

Tijdelijk of vast

Misschien wil je jouw huis wel tijdelijk verhuren, bijvoorbeeld omdat je een lange reis gaat maken. Maar misschien ga je zelf wel permanent ergens anders wonen en wil je toch de woning in bezit houden om deze permanent te verhuren. Dit moet je voorafgaand aan het online zetten van de advertentie bepalen omdat huurders hierop kunnen zoeken. Je kan het later ook met een huurder bespreken. Als je werkt met een externe partij die het verhuren op zich neemt, houdt deze dan ook in de loep als het om dit soort zaken gaat.

Om welke reden?

Je kan je huis verhuren aan expats, die vanuit verder in het land een plek dichter bij hun werk zoeken, of misschien wel uit een ander land komen. Je kan het ook verhuren als vakantiehuis, als dat past bij de woning. Dan zullen er veel verschillende mensen in het huis verblijven over de tijd heen terwijl dat misschien niet zo is als men er woont in verband met werk of een studie.

Je huis verhuren voor een eerlijke prijs (zeker in deze gekke huizenmarkt) is dus een goede optie om te overwegen!

Geef een reactie