Wat houdt linkbuilding precies in?

Linkbuilding is het proces van backlinks verkrijgen die van de ene naar een andere website verwijzen. Hierdoor is het voor bezoekers van de pagina mogelijk om te navigeren door verschillende websites. Niet alleen bezoekers, maar ook Google (door middel van GoogleBot) navigeert door middel van HTML links door verschillende pagina’s of websites. Een externe link verwijst naar een andere website, en een interne link verwijst naar een andere pagina binnen dezelfde website. Om je website beter vindbaar te maken voor bezoekers, worden links van andere websites verkregen (inkomende links). Dit zorgt ervoor dat Google kan zien dat de content van de website waardevol is, omdat ernaar verwezen wordt vanuit andere websites. Dit verhoogt de positie op de zoekmachine, zodat bezoekers die op zoekwoorden zoeken, sneller op jouw website terechtkomen.

De waarde van linkbuilding

Als ondernemer wil je natuurlijk jouw publiek bereiken. Tegenwoordig bezoeken mensen liever de website dan een fysieke winkel. Een goed vindbare website is dus essentieel om potentiële klanten te bereiken. Een link zorgt er bovendien voor dat de Googlebot gemakkelijk navigeert van website naar website. Wanneer er meer verkeer plaatsvindt via jouw website, brengt dit meerdere voordelen met zich mee. Zo worden nieuwe updates sneller geïndexeerd en opgepikt, waardoor jouw website beter kan functioneren. De meeste bedrijven kiezen echter voor linkbuilding zodat de website hoger scoort op Google. Google is namelijk op zoek naar waardevolle content op het web, en linkbuilding helpt om jouw website waardevoller te maken. Door diverse links van jouw website op andere websites te hebben staan, krijg je een positieve waardering zodat jouw website stijgt in de zoekmachines. De relevantie van de zoekresultaten wordt hierbij voorop gesteld. Door middel van verschillende zoekwoorden en links wordt jouw bedrijf relevant gemaakt voor een bepaalde doelgroep.

Linkbuilding uitbesteden als bedrijf

Vanaf 2012 is er veel veranderd in de wereld van linkbuilding. Er worden strenge eisen gesteld aan de kwaliteit van de links. Spamwebsites of forums dragen niet bij aan de vindbaarheid van je websites, en hier kan je zelfs een penalty voor krijgen of een val in rankings. Hierdoor is het zeer belangrijk dat er vanaf pagina’s met echte bezoekers wordt gelinkt naar jouw website. Steeds meer bedrijven kiezen voor de linkbuilding uitbesteden. Door voor een digital marketing bureau te kiezen dat gespecialiseerd is in linkbuilding, bespaar je veel tijd en energie. Linkbuilding is namelijk een ingewikkeld proces wat veel tijd in beslag neemt. Een digital marketing bureau heeft echter de juiste kennis, expertise en programma’s om te zorgen dat de vindbaarheid van jouw bedrijf geoptimaliseerd wordt.  

Geef een antwoord