Vloeren die gemakkelijk schoon te maken zijn

Mors jij regelmatig iets in huis of heb je een huisdier? Dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een vloer die hiervoor geschikt is. Gelukkig zijn er verschillende soorten vloeren die hier goed tegen kunnen. In dit artikel bespreken we aantal soorten vloeren die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Een gelamineerde vloer

Een gelamineerde vloer welke beter bekend staat als laminaat, is de laatste jaren de soort vloer waar men het vaakst voor kiest. Dit komt vooral doordat deze vloer er tegenwoordig erg mooi uitziet en vaak bij de duurdere varianten bijna niet te onderscheiden zijn van massief materiaal. Echter, ookal koop je een wat duurdere variant, dan kom je nog niet eens in de buurt van de prijs van een massieve vloer. Laminaat is daarom erg populair en kan in erg veel huizen meerwaarde bieden. 

Tegenwoordig is de keuze enorm en kun je zelfs laminaat tegels krijgen welke sprekend op verschillende soorten natuursteen lijken. Met de voordelen dat laminaat erg slijtvast is en haast niet verkleurd door de zon, is het dan ook terecht een soort vloer welke enorm populair is. Combineer deze voordelen met het feit dat een laminaatvloer, in verhouding met bijvoorbeeld parket, een stuk voordeliger is in aanschaf en ook nog eens zo goed als onderhoudsvrij is. 

Laminaat niet voor iedere situatie het beste alternatief

Ondanks dat in zowat de helft van de tijd laminaat als beste alternatief gezien wordt, Wordt er onder bepaalde omstandigheden liever gekozen voor pvc vloeren. Deze soort vloeren zijn in het duurdere segment ongeveer net zo duur in aanschaf als laminaat, maar PVC vloeren hebben een aantal voordelen tegenover andere soorten vloeren. Ondanks dat een laminaat vloer niet zoveel geluid maakt als je er op loopt, zul je er niet de geluidswaarden mee bereiken die een PVC vloer heeft. Deze soort vloeren zijn dan ook uitermate geschikt om op de trap te gebruiken, maar ook als je in een iets wat gehorig appartement een vloer wilt hebben die redelijk geluidsarm is. Ook wanneer je graag vloerverwarming in een ruimte wilt hebben, is PVC de ideale vloersoort. Doordat het materiaal een enorm goede warmtegeleiding heeft, zal je een stuk meer profijt hebben van de warmte die de vloerverwarming afgeeft. Tevens is PVC de ideale vloer als er regelmatig water wordt gemorst. Doordat de vloer uitstekend tegen vocht kan, is het dan ook mogelijk om deze vloer te gebruiken in vochtige ruimtes.

 

 

 

Geef een antwoord