Verschillende soorten raamdecoratie waar jij uit kunt kiezen

Wanneer je op zoek bent naar gordijnen is het wel zo fijn als je uiteindelijk ook tevreden bent met de keuze die je hebt gemaakt. Er zijn namelijk een hoop mensen die zich niet goed verdiepen in wat hun mogelijkheden allemaal zijn en na een paar jaar alweer op zoek gaan naar nieuwe gordijnen. Dit is erg zonde van je geld, want gordijnen kunnen tientallen jaren mee gaan. Vandaag de dag worden de gordijnen ook niet alleen maar gebruikt als manier op om licht buiten te houden. Je kunt je gordijnen namelijk ook als decoratie gebruiken. In dit artikel kun je meer vinden over wat voor opties je in dit geval allemaal hebt.

 

De klassieke gordijnen

Wanneer jij op zoek bent naar raamdecoratie woonkamer, is het nog steeds erg populair om voor de klassieke gordijnen te gaan. Dit zijn gordijnen die aan het plafond vast zitten aan een roede. Het zijn 2 lappen stof die van zowel links als recht naar binnen kunnen worden getrokken. Bij deze gordijnen is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de stof niet over de grond sleept. Kies er daarom ook voor om raamdecoratie op maat te laten maken. Anders zul je merken dat de onderkant van de gordijn na enkele maanden al vies en beschadigd zal zijn.

 

Inbetween gordijnen

Zoals de naam van de gordijnen al weggeeft zijn de inbetween gordijnen gordijnen die tussen de normale gordijnen en vitrage gordijnen in zitten. De gordijnen zijn dik genoeg om ervoor te zorgen dat je van buiten niet naar binnen kunt kijken, maar toch ook dun genoeg om ervoor te zorgen dat er nog wat licht naar binnenkomt. Dit is de ideale manier om privacy te nemen en toch nog wat mee te kunnen krijgen van het natuurlijke licht.

 

De rolgordijnen

Naast de twee bovenstaande gordijnen zijn ook de rolgordijnen erg populair. Met de rolgordijnen kun je namelijk gemakkelijk zelf bepalen hoeveel licht je naar binnen laat. Bovendien zul je deze gordijnen makkelijker voor ramen kunnen hangen. Op deze manier kun je wat in je vensterbank zetten zonder dat er steeds wat omvalt als je de gordijnen dicht wilt doen. De rolgordijnen gaan namelijk van boven naar beneden dicht. Wanneer je aan een touwtje trekt, gaat je rolgordijn steeds meer naar boven of beneden. Ook zijn er vandaag de dag elektrische varianten die met een afstandsbediening bestuurd kunnen worden.

 

Geef een reactie