Lokaal, duurzaam en veilig vakantie vieren

Bijna een decennium lang heb ik ieder jaar in twee stukken gehakt. Het grootste stuk van het jaar besteedde ik aan noeste werkweken van veertig uur. Ik leefde dan sober, ging nooit uit eten en deed geen impulsaankopen. Dit alles deed ik om het andere deel van mijn jaar te financieren. Twee maanden lang reisde ik naar een voor mij onbekende plek op de wereld. Zo ben ik naar Australie geweest, China en Peru. Na deze twee maanden was al het geld op en begon de cyclus weer opnieuw. Al een paar jaar voel ik enig ongemak bij mijn leefstijl. Als iedereen zo leefde als ik, zou er nog veel meer CO2-uitstoot zijn dan nu het geval is. Ik kreeg last van vliegschaamte. Nu ik door het corona-virus niet naar de andere kant van de wereld kan reizen, heb ik besloten om mijn leef- en vakantiestijl aan te passen. Ik ben mijn directe omgeving meer gaan ontdekken.

Lokaal reizen tijdens een vakantie duitsland

Ik heb al het Opera House, de Chinese Muur en de Machu Pichu gezien, maar ik ben nog nooit in Duitsland geweest. Gek he? Vandaar dat ik deze zomer heb gekozen voor een vakantie duitsland. Meteen al merk ik de voordelen van lokaal reizen. Ik hoef niet tien uur lang in een oncomfortabel vliegtuig, maar ik ga gewoon met de auto de grens over. Op de Duitse autobahn zijn hoge snelheden toegestaan, dus na een paar uur ben ik al op mijn eerste bestemming. Deze bevindt zich in Bad Bentheim, een kuuroord waar je heerlijk kunt genieten. Er is lekker eten, een biergarten en fraaie natuur. Het volgende voordeel is dat ik niet zo veel op de centen hoef te letten als tijdens mijn wereldreis. Ik bespaar immers al vele honderden euro's door het vliegtuig te laten staan. Drie weken duurt mijn vakantie duitsland en ik moet bekennen: eigenlijk is Duitsland veel mooier dan Australie!

Waarom zo ver weg?

Mijn fantastische vakantie duitsland heeft mij doen nadenken. Waarom ben ik de afgelopen jaren steeds zo ver weg gegaan? Onze Oosterburen hebben een minstens zo fascinerende cultuur en natuur als China of Peru. Op een of andere manier is ver weg meer aantrekkelijk dan dichtbij. Ik denk dat deze aantrekkelijkheid op een illusie berust. En nu we de schadelijke effecten van al die lange vliegreizen niet meer kunnen ontkennen, is het tijd om deze illusie niet meer na te jagen. De hele wereld zit vol met hoogtepunten. Tijdens mijn vakantie duitsland zijn al mijn culturele en ecologische behoeften vervuld. Heb ik u overtuigd van de schoonheid van lokaal, duurzaam én goedkoop vakantie vieren? Kijk dan op Voordeeluitjes voor een vakantie duitsland!

 

Geef een antwoord