In een tuin moet je combineren

Een tuin hebben is heel fijn, en al helemaal als je er een beetje je best voor doet om er wat van te maken. Een tuin kan je namelijk zo mooi en behaaglijk maken als je zelf wil. Het is eigenlijk een soort uitbreiding van de kamers die je op de begane grond in je huis hebt. En hoe lekker is het om vooral in de zomer net zo comfortabel in je tuin te kunnen zitten als in je woonkamer? In de frisse lucht, lekker buiten, maar toch ook thuis. Om je tuin helemaal top te maken, zijn hier wat suggesties. 

Combineer

Het is altijd aan te raden om in je tuin natuur en (modern) comfort te combineren. Dus je kan lounge sets, stoelen en tafels en van alles neerzetten, maar vergeet niet dat je wel buiten leeft en dus de natuur ook ruimte moet geven. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook heel erg mooi en sfeervol. Zitten tussen het groen geeft je rust. Dus zorg dat je bijvoorbeeld een stukje gras hebt, of een stukje grond waar bloemen en andere planten kunnen groeien. Ook kan je overwegen om in plaats van een schutting een heg te nemen. Dat is een hele snelle manier voor meer groen in je tuin. Als je niet goed weet welke planten je moet nemen, is het leuk en duurzaam om planten te nemen waar mooie en ongevaarlijke beestjes zoals bijen en vlinders op af komen. Zo kan jij genieten van het uitzicht van alle prachtige vlinders, en help je het ecosysteem gelijk een handje. 

Accessoires

Als je wat natuur hebt, wil je daar ook lekker tussen kunnen zitten en leven. Besteed daarom wat aandacht aan een fijne, ruime tafel waar je aan kan eten, lezen en werken, met fijne stoelen. En om aan die tafel te kunnen eten, kan het leuk zijn om te denken aan buiten koken. Bijvoorbeeld met een OFYR. Dat is een barbecue en vuurschaal ineen. Op warme dagen kan je dan heerlijk buiten gaan koken. Ook geeft deze schaal tot twee meter ernaast warmte af, dus als het ’s avonds afkoelt kan je er gezellig omheen gaan zitten. Wil je nog meer luxe in je tuin, dan kan je zelfs dingen als een hottub plaatsen in je tuin. Dat is pas echt genieten, lekker in je houten bad onder de sterren, met een glas wijn in je hand. Wat wil je nog meer? 

 

Geef een antwoord