Epoxy gietvloer in je woning of bedrijfsruimte

Een epoxy gietvloer heb je vast weleens gezien, want dit komt veel voor in verschillende ruimtes. Zo zie je een epoxy gietvloer vaak in magazijnen, winkels, garages, maar bijvoorbeeld ook in fabrieken. Een epoxy gietvloer heeft als resultaat dat het slijtvast is, dampdicht, maar het ziet er ook strak en industrieel uit. Daarbij is een epoxy gietvloer bestand tegen chemicaliën. Het is ook mogelijk om zelf je epoxy gietvloer aan te brengen, als je dit bij de juiste webshop bestelt. Deze zijn dan namelijk gebruiksvriendelijk gemaakt, waardoor je een epoxy gietvloer zelf op een professionele manier kan aan kan brengen. Je moet dit wel in twee delen doen voor het juiste resultaat.

Twee lagen met een epoxy gietvloer

Als je zelf een epoxy gietvloer aan wil brengen, dan doe je dit in twee delen. Je begint namelijk met een schraaplaag van ongeveer 500 gram. Hiermee zet je de vloer namelijk dicht en worden kleine putjes afgesloten. Je doet dit als eerste, want dit wordt gezien als de primer. Vervolgens wacht je 24 uur om de vloer te gieten. Het is echt niet moeilijk en dit kan je zeker zelf doen. Vaak zijn er online ook filmpjes te vinden die je hiermee kunnen helpen, of je vraagt het bedrijf waar je deze producten koopt even om een duidelijke uitleg. Wil je bijvoorbeeld je garage opknappen? Dan kun je dit mooi doen met een strakke epoxy gietvloer, die veel voordelen met zich meebrengt. En wat is epoxyhars?

Epoxyhars, wat is dit?

Epoxyhars heb je nodig om een grond uit te harden, en dit meng je met epoxyharder waardoor er epoxy ontstaat. Als je dit gebruikt, wordt het strak en hoogglanzend. Het is mogelijk om hier nog een keer overheen te gaan met bijvoorbeeld transparante verf, maar dit is in principe niet nodig. Epoxyhars en epoxyhard worden bijvoorbeeld gebruikt voor een tafelcoating in restaurants. Heb je bijvoorbeeld tafels die je niet meer heel mooi vindt, omdat er veel krassen op zitten? Dan is het mogelijk om de tafel aan te pakken met epoxyhars en epoxyharder, zodat er een mooie bovenlaag op komt. Dit zorgt voor een compleet ander aanzicht, en het ziet er heel modern uit. Je kan dit uiteraard door een bedrijf laten doen, maar het is ook mogelijk om dit zelf te zoen. Schaf epoxyhars en epoxyharder aan en ga zelf aan de slag met een leuk project!

Geef een reactie