Een serene plek in huis

In je huis kom je tot rust. Maar met de huidige wereldsituatie werken we ook een hoop thuis en moeten we privé en werk noodgedwongen met elkaar mengen. Daarom is het belangrijker dan ooit om een plek in huis te creëren waar het alleen maar om die rust gaat, of dat nu rust is om in te werken of om in te ontspannen. In deze blog vertel ik je hoe je dit aan kan pakken. Lees je mee?

Werk of ontspanning

Je moet dus kiezen tussen werk en ontspanning. Als je op dezelfde plek werkt waar je van plan bent te ontspannen, kan dat elkaar tegen werken. Zo kan het zijn dat je je daar niet meer goed kan ontspannen of dat het juist lastig is om je te motiveren op die plek. Dus stel je gaat voor een fijne werkplek waar je rustig aan de slag kunt en waar je aan het einde van de dag de deur dicht kan trekken.

De basis rustig

Qua meubilair kan je dit het beste rustig houden. Ga bijvoorbeeld voor een mooi wit bureau. Lichte kleuren zijn sowieso handig als de ruimte wat kleiner is omdat lichte kleuren de ruimte groter maken. Door de basis rustig te houden, zorg je ook voor minder afleiding in de ruimte en een rustige stijl die ook een dergelijke uitwerking kan hebben op je gemoedstoestand.

Bepaal je stijl

Natuurlijk wil je de boel ook een beetje aankleden. Kies voor één en dezelfde stijl zodat de kamer er wel gedecoreerd maar ook geordend uit blijf zien. En voor een werkkamer kan je beter te weinig decoratie hebben dan te veel om het risico op afleiding te voorkomen. Je hebt op kantoor vaak ook de boel niet helemaal vol staan met tierelantijntjes. Ga jij voor een vriendelijke stijl met een toevoeging van zachte kleuren en materialen of wil je juist een stoere ‘home-office’ met een paar toffe kunstwerken die de show stelen en waardoor jij ’s ochtends maar wat graag de kamer binnenkomt om daaraan te het werk te gaan.

Geef het iets extra’s

Als laatste kan het helpen om een dergelijke kamer te voorzien van iets extra’s. Misschien wil je voor jouw kantoortje wel een aparte waterkoker, minikoelkast of koffiezetapparaat. Een klein extraatje dat het geheel in één keer naar een hoger niveau tilt. Niet alleen heb je dan een fijne ruimte die mooi is ingericht, het is ook een echt kantoor met alle snufjes die daarbij horen.

Geef een reactie