De CO2 uitstoot van auto’s, wat kunnen we ermee?

Auto’s zijn zo ongeveer 20% van de CO2 uitstoot waarmee we in Europa te maken hebben. Het is belangrijk om te weten dat we dit moeten verminderen, en ik denk dat iedereen die het nieuws een klein beetje volgt ook wel op de hoogte is van de klimaatverandering en hoe slecht het milieu eraan toe is. Er worden deze dagen zoveel dingen gedaan om de wereld te verbeteren, en je werkt in kleine stappen, en je hoopt met genoeg kleine stappen het einde te kunnen bereiken.

Wat is CO2 uitstoot?

Zoals benoemd in de inleiding is zo’n 20% van de CO2 uitstoot in de EU van auto’s. Over de hele wereld is dit zo’n 14%. CO2 zorgt ervoor dat het warmer wordt op de aarde, ook wel hetgeen wat je dagelijks hoort als het gaat over het weer. Wanneer het warm is “Oh nu merk ik wel wat van de opwarming van de aarde ja, zo!” en wanneer het koud is “Nou jongens ik weet het zo net nog niet hoor over die opwarming van de aarde, ik merk er niet veel van…”.We weten dat het speelt en toch weten veel mensen niet wat ze ertegen kunnen doen.

Wat kunnen we doen met het rijden in auto’s?

Als er steeds meer mensen in een elektrische auto gaan rijden, loopt het probleem al langzaam aan terug. Maar zoals we weten, elektrische auto’s zijn over het algemeen best wel duur om aan te schaffen, en niet iedereen heeft daar het geld voor. Ook zijn laadpalen nog steeds niet overal te vinden maar wel op steeds meer plekken. Een nadeel hierbij is wel dat je bijna moet gaan uitrekenen tot waar je kunt rijden, voordat je weer moet opladen. Het opladen duurt ook een redelijke tijd waardoor mensen uiteindelijk toch liever een traditionele auto hebben die je gewoon vol tankt en je kunt weer gaan. Op de lange termijn is het wel goedkoper om een elektrische auto te nemen omdat je geen benzine kosten hebt, maar dan moet je natuurlijk eerst zo’n auto kunnen aanschaffen.

Er zijn ook lang niet genoeg auto’s

Als je kijkt naar het verschil in beschikbaarheid tussen elektrische en traditionele auto’s is dat ook veels te groot. Veels te groot om een wagenpark te kunnen maken van alleen maar elektrische auto’s om door het wagenparkbeheer beheert te kunnen worden. Je moet om iets een wagenpark te kunnen noemen eerst voldoen aan een aantal eisen, daar voldoet de hoeveelheid elektrische auto’s dus nog niet aan. Op zakelijk vlak hebben steeds meer mensen een elektrische auto, want voor grote bedrijven is het goedkoper. Maar op particulier vlak is de hoeveelheid goed beschikbare auto’s veels te weinig.

 

 

Geef een antwoord