Waar koop je papieren zakjes? 

De afgelopen jaren is er steeds meer commentaar rondom het gebruik van tassen. Het gaat er niet alleen om met wat voor tas je rondloopt, maar ook om hoe je deze gebruikt. Er wordt gestreefd naar het gebruik van zakjes die zo goed mogelijk zijn voor het milieu. Hierbij speelt de productie en het hergebruik van een plastic of papieren zak een grote rol. Waar je eerst altijd een tas of zak in de winkel meekreeg is het de afgelopen jaren een gewoonte geworden om zelf een tas of zak mee te nemen. 

 

Het gebruik van een tas door de jaren heen

Het is voor veel mensen de gewoonte te worden om als je naar een winkel gaat je eigen papieren zakjes mee te nemen. Er zijn ook een hoop mensen die voor plastic zakjes kiezen, maar in ieder geval 94% van de mensen koopt deze niet standaard in de winkel. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten zakken en tassen, afhankelijk van de plek waar je iets gaat kopen. De ene keer zul je een hoop spullen moeten vervoeren en de andere keer eigenlijk bijna niets. Dit heeft natuurlijk invloed op de tas en zakjes die je met je mee neemt. Gedurende het jaar 2018 werden er gemiddeld 35 tasjes en zakjes per persoon verstrekt. Dit levert een hoop afval op per jaar, die eenvoudig kan worden gereduceerd. In 2018 is het gebruik van tasjes al met 80 procent afgenomen ten opzichte van 2015. 

 

Het kopen van zakjes en tassen

Sinds een aantal jaar is het niet meer mogelijk om gratis tassen te krijgen bij winkels waar je spullen koopt. Het hergebruiken van deze producten is namelijk cruciaal om de uitstoot en het afval in de oceanen tegen te gaan. Je kunt tassen op een hoop verschillende plekken voor een goedkope prijs krijgen. Waar er heel veel protesten zijn geweest tegen plastic zakken en tassen is dit eigenlijk niet terecht. Het produceren van papieren zakjes en tassen kost namelijk een hoop geld en is niet goed voor het milieu. Wel is het zo dat de papieren zakjes die overblijven makkelijk voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt. Zorg er dan ook goed voor dat je de zakjes en tassen weggegooid op de juiste plekken. Op deze manier help je zowel het milieu als je omgeving. Het is een kleine moeite om een tas of zak te kopen en deze meerdere keren te gebruiken.

Geef een antwoord