Spannend werk, maar ook veilig

Spannend werk, maar ook veilig

Er zijn een hoop beroepen die een risico met zich meebrengen. De eerste dingen die bij menig mens opkomen zijn natuurlijk politieman en brandweerman, of militair. Maar denk eens aan de mensen die te maken hebben met giftige stoffen. Dat is ook niet zonder risico. deze blog vertel ik je waar je aan kunt denken om je werk veiliger maar ook interessanter. Lees je mee?

Goed geschoold

Allereerst is het belangrijk dat je weet wat je aan het doen bent. Gelukkig kunnen er opleidingen en cursussen gevolgd worden die je alles vertellen over het werk dat je kunt doen. Natuurlijk zijn er verschillende beroepen rondom het werk met verschillende stoffen. Zo kan je bezig zijn met het vervoer of juist met de reiniging. Wanneer je al een tijdje met hetzelfde werk bezig bent, is het misschien interessant om te kijken naar bijscholing. Niet alleen is het een verrijking voor jezelf maar het kan je ook hogerop helpen als het gaat om je carrière.

Veilige middelen en kleding

Je hebt natuurlijk ook veilige werkkleding nodig als je met giftige stoffen in aanraking komt. Vaak krijg je deze kleding van je werkgever. Maar wellicht zijn er extra’s die niet door de werkgever verzorgd worden maar die jij wel graag wilt gebruiken, bijvoorbeeld omdat je er ervaring mee hebt. Daarnaast zijn er ook middelen die op de werkvloer aanwezig moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan SKC Tedlar bags.

Houd je aan de regels

Als je al langere tijd hetzelfde werk doet, raak je natuurlijk gewend aan de routine. Maar dat kan er ook voor zorgen dat je onvoorzichtig wordt. Ieder bedrijf stelt natuurlijk regels op over hoe er met de stoffen en op de werkvloer moet om worden gegaan. Daarnaast zijn er wettelijke regels hierom trend. Blijf altijd scherp, hoelang je ook al hetzelfde doet. Onthoud dat je met gevaarlijke stoffen werkt en dat je door onvoorzichtig te zijn, een risico vormt voor jezelf en je collega’s.

Daag jezelf uit 

Om uit de sleur te blijven, die erin kan sluipen ook als je spannend of risicovol werk doet, kan je altijd op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen. Denk aan materialen of methodes die het werk makkelijker kunnen maken, overleg voor de uitvoering altijd met je werkgever. Maar je kan ook een cursus volgen die je meer informatie en vaardigheid geeft wat betreft jouw professie. Of misschien wil je wel iets heel anders erbij leren.

Geef een antwoord