Snel afvallen

De zomervakantie zit er weer op. Hopelijk heb je flink genoten van deze uitbundige tijd waarbij ook het nodige lekkere eten komt kijken. En helaas resulteert het lekkere eten ook vaak in wat extra kilo’s. Nu de dagelijkse routine weer start, is het tijd om gedag te zeggen tegen deze extra kilo’s.

In dit blog geven we tips over het snel verliezen van jouw vakantiekilo’s. Aan de hand van verschillende methodes, kan je op een makkelijke manier afvallen.

Bewegen

Dit is natuurlijk geen tip die uit een onverwachte hoek komt. Toch is bewegen één van de basiselementen van snel afvallen. Binnen het bewegen kun je echter wel de juiste of de onjuiste oefeningen doen.

Voor de stoere mannen onder ons is het een aanlokkelijk idee om niet alleen vet te verliezen, maar ook spieren te kweken. Uiteraard geldt dit niet alleen voor de mannen onder ons! De zogeheten compound oefeningen zijn een effectieve manier van vet verbranden en spieren opbouwen. Hiervoor dien je zware trainingen te doen waarbij je veel spiergroepen tegelijkertijd traint. Denk hierbij aan squats, bench press of deadlift. Allemaal korte maar intense oefeningen.

Let bij het compounden wel op je rust. Het is absoluut niet nodig om dit elke dag van de week te doen. Sterker nog, dit werkt totaal niet mee. Rustdagen zijn net zo belangrijk. Doe dit daarom twee tot vier dagen per week.

Eten

De andere basis is natuurlijk eten. Hierover bestaan tal van feiten en fabeltjes. Het is aan jou welke je gelooft, maar een eiwitrijk en koolhydraatrijk dieet is één van de doeltreffende methodes. Dit heeft een aantal redenen. Veel mensen zullen zeggen dat koolhydraten en eiwitten ervoor zorgen dat je juist aankomt. Dit is niet helemaal waar. Als je veel koolhydraten en eiwitten eet, zit je een stuk sneller vol. Dat betekent dus dat je minder hoeft te eten om je verzadigd te voelen.

Een ander voordeel aan koolhydraatrijk en eiwitrijk eten, is de spieropbouw en je humeur. Door de kracht die je haalt uit de koolhydraten, kan je langer doortrainen en bouwen je spieren zichzelf weer sneller op. Doordat je minder snel vermoeid raakt en sneller bij je doelen komt, heeft dit ook een positief effect op je humeur.

Afvallen hoeft zeker niet alleen iets vermoeiends en negatiefs te zijn. Het behalen van een doel geeft ongelooflijk veel kracht. Wat ook kracht geeft, zijn de spieren die het oplevert als je de juiste oefeningen doet en het juiste eten eet. You can do it!

 

Geef een antwoord