Is een traplift huren iets voor jou?

Het kan gebeuren dat je een ongeluk krijgt, bijvoorbeeld in het verkeer en dat je dan je been breekt. Soms kost revalideren maanden, of misschien heb je een andere belemmering. Het kan ook zijn dat je simpelweg een dagje ouder wordt waardoor je mindervalide bent geworden. In die gevallen krijg je vaak hulp van iemand in de huishouding. Misschien kun je ook wel moeilijk de trap op en af door deze oorzaken, en uit huis geplaatst worden wil je natuurlijk liever niet, want je wilt waarschijnlijk zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Gelukkig is daar een oplossing voor: je kunt namelijk een traplift huren. Dat hoeft jou vaak niet veel geld te kosten. Er is zelf een traplift smalle trap beschikbaar! Met een geldige indicatie kun je via het Wmo (wet die zorgt dat burgers zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen) of Wlz (indien je een handicap hebt) van de gemeente subsidie krijgen, en dat is natuurlijk superfijn! Je kunt een tweedehands traplift kopen of er eentje huren: dat laatste kan al vanaf ongeveer 70 euro per maand.

Traplift smalle trap of model voor buiten

In 1920 is dit handige instrument uitgevonden door iemand in Pennsylvania, die voor zijn zieke buurman dit systeem uitvond omdat deze niet meer zelf de trap op kon. Inmiddels is het apparaat uitgegroeid tot een veel gekocht hulpmiddel, en voor vrijwel elke trap is er wel een variant beschikbaar. Of het nu gaat om een lift voor op een rechte trap, voor een trap met bochten, een traplift smalle trap, een variant voor een wenteltrap of eentje voor buiten. Trapliften zijn compact opvouwbaar, bezoek kan gewoon de trap op- en aflopen zonder gehinderd te worden. Zelfs je hondje kun je erin vervoeren. Of, wanneer je de boodschappen naar de keuken wilt brengen (indien deze zich boven bevindt) is dat tevens mogelijk. Misschien heb je wel een partner die bedlegerig is, en kun je zelf niet tig keer per dag de trap op en af. Op deze manier kun je moeiteloos op en neer naar de slaapkamer zonder dat het jou uitput.

Ervaar de voordelen zelf!

Of je nu kiest voor een traplift smalle trap, eentje met bochten of een buitenmodel, het zal je vele voordelen bieden. En je zult meer energie over houden voor andere dingen. Indien je zelf mindervalide bent en het apparaat gebruikt zal het ook een stuk rust bieden niet alleen voor jouzelf maar ook voor je omgeving, want zij zullen beseffen dat je niet snel meer kunt vallen door die (voor jou) onveilige trap. Zo sla je dus twee vliegen in een klap. Een traplift huren kun je online regelen, daar kun je ook alvast kijken welke modellen er zijn. 

Geef een reactie