De voordelen van goede isolatie aanbrengen in huis

Of je nu al een tijdje in hetzelfde huis woont, net een nieuw huis hebt gekocht of een huis laat bouwen, tegenwoordig is degelijke isolatie van een huis één van de belangrijkste vereisten. Maar het wordt vaak nog wel eens nalatig behandeld. Dit kan nadelig uitpakken voor jouw energierekening! Maar behalve dat, wil je natuurlijk ook wel warme voeten toch? Lees dit blog over de voordelen van degelijke isolatie!

Muurisolatie

Om te beginnen zijn er verschillende soorten isolatie te onderscheiden. In dit blog worden er twee verschillende soorten behandeld. Allereerst wordt er gesproken over muurisolatie. Muurisolatie vind je (zoals misschien wel verwacht) in de muren van een huis.

Allereerst is het goed om te bepalen wat de staat is van het huis. Moet het nog gebouwd worden? Zorg er dan voor dat isolatie wordt meegenomen in de bouwtekeningen. Staat het huis al? Om hogere isolatiewaardes te krijgen moet je aan de binnen- of buitenkant isoleren. Het isoleren aan de binnenkant is weliswaar stukken eenvoudiger dan isoleren aan de buitenkant, maar het verschilt per huis wat de mogelijkheden zijn.

De voordelen van muurisolatie is dat de stookkosten een flink stuk zullen dalen. Dit komt door het feit dat de warmteopslag in de binnenmuren behouden blijft. Bij buitenmuurisolatie verlies je aan de binnenkant van het huis geen ruimte. Bij binnenmuurisolatie is dit echter wel het geval, maar in veel cases is dit minimaal.

Vloerisolatie

Misschien heb je er al eens eerder van gehoord, wellicht is het isoleren van je vloer compleet nieuw voor je. Hoe dan ook: vloerisolatie brengt een aantal voordelen met zich mee. vloeren verliezen namelijk het grootste gedeelte van hun warmte door de kruipkleder of muren. Wanneer je gedegen isolatie neerlegt verklein je de kans op koude voeten substantieel.

De vloerisolatie van TONZON is uitermate geschikt voor vloeren die nog niet zijn geïsoleerd, vloeren die achteraf zijn geïsoleerd of tijdens de bouw voorzien zijn van isolatie.

Hierboven werd het al even benoemd, maar een groot voordeel van de juiste isolatie aanbrengen is dat de stookkosten aanzienlijk kunnen worden verlaagd. Er wordt door de isolatie een aangenamer klimaat bereikt binnen in het huis tegen lagere kosten. De warmte wordt ook stukken beter vastgehouden, waardoor in de wintermaanden ook minder gestookt hoeft te worden om de ruimte weer op temperatuur te krijgen.

Een ander voordeel is dat gedegen isolatiemateriaal ook vocht uit de bodem stopt omhoog te komen. In de kruipruimtes komt wel eens water te staan. Vocht dat dan omhoogkomt kan ervoor zorgen dat er gas vrij komt dat vocht in de benedenruimte ontwijkt. Dit wil je ten allen tijden voorkomen.

Geef een reactie