De voordelen van een bakfiets

Een bakfiets, een fiets met bak waardoor je meer dan alleen jezelf kan verplaatsen. In deze blog geven we je een aantal handige voordelen die een bakfiets met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van meerdere mensen (vaak je kinderen) en verplaatsen van goederen, het besparen op brandstofkosten en het gezond in beweging zijn.

Van a naar b met een bakfiets

U kunt een grote hoeveelheid materiaal vervoeren. In de box is plaats voor meerdere personen en hun bagage, of zelfs voor een kratje groente. U kunt ook meubels, boeken of zelfs uw hond vervoeren. In Nederland gebruiken veel gezinnen een bakfiets om hun kinderen naar school (en terug) te brengen. De reden hiervoor is dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over files en dat ze de kortste route kunnen nemen. Bakfietsen worden ook gebruikt om goederen te verplaatsen. Dit betekent dat ze kunnen worden gebruikt voor leveringen en voor het vervoeren van veel dingen tegelijk. Dit bespaart brandstofkosten, is gezond en goed voor het milieu. Bakfietsen kunnen in het algemeen worden gebruikt als rijdend voertuig, dus u kunt ze gebruiken om uw eigen bezittingen van het ene huis naar het andere of van de ene kantoorruimte naar de andere te verplaatsen. Omdat bakfietsen sterk en zwaar zijn gebouwd, hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van de fiets zelf als je hem als rijdend voertuig gebruikt.

Brandstofkosten besparen

De bakfiets bespaart u geld in brandstofkosten. Dit is erg handig als je ergens woont waar benzine duur is. Een ander voordeel van de bakfiets is dat hij geen kooldioxide of andere schadelijke gassen in de atmosfeer uitstoot. Een bakfiets kan veel tijd besparen: Het in- en uitladen van een bakfiets kost minder tijd dan het in- en uitladen van een auto, waardoor u tijd kunt besparen tijdens uw dagelijkse bezigheden (woon-werkverkeer, winkelen, etc.)

In beweging blijven met een bakfiets

Wanneer je een bakfiets hebt blijf je zelf ook lekker in beweging. In tegenstelling tot bijvoorbeeld van a naar b in de auto. Met een bakfiets kom je daarnaast ook lekker veel buiten. Dit heeft direct zo zijn voordelen. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijk overal parkeren, op de terugweg eventueel wat boodschappen meenemen en je haalt direct een frissen neus. Doordat je in beweging blijft blijf je ook fit en fris. Dit kan helpen wanneer je voor de rest van de dag veel stil zit (bijvoorbeeld als je veel achter je laptop zit voor werk). 

Geef een antwoord