Hoe verzorg je parels?

Parels gaan over het algemeen heel erg lang mee. Vaak wordt gezegd dat parels na ongeveer honderd jaar slijtage beginnen te vertonen. Dit is echter lang niet altijd het geval. Zo zijn er ook parels gevonden die veel ouder zijn dan honderd jaar. En dit heeft grotendeels te maken met de verzorging ervan. Zorg jij goed voor je parels? Dan is de kans groot dat ze aanzienlijk langer meegaan dan honderd jaar. Wil jij dit bereiken? Hieronder behandelen wij de verzorging van parels.

Camera’s aanschaffen met Logitech kortingscode

Heb jij parels die van onschatbare waarde zijn? Dan wil je natuurlijk niet dat deze bij een inbraak gestolen worden. Daarom is het zaak ze goed te beveiligen. Jij kunt er in dat geval voor kiezen ze op te bergen in een kluis. Indien dit een kleine kluis betreft, kan een inbreker deze waarschijnlijk onder zijn arm meenemen. Dit heeft dus niet bijzonder veel effect. Beveilig jouw parels daarom met een camera. Hierdoor schrik jij een inbreker vaak af, want hij komt in dat geval op beeld. Wil jij een camera aanschaffen? Maak dan gebruik van deze Logitech kortingscode. Dit scheelt jou toch alweer behoorlijk wat in de aanschafwaarde!

Voorkom contact met bepaalde middelen

Ondanks dat parels gevonden worden in het water, is contact met water niet goed voor de parel. Zorg er dan ook voor dat jouw parels niet in aanraking komen met water. Daarnaast houden parels niet van zeep, parfum, make-up en schoonmaakmiddelen. Ga jij met één van deze middelen aan de slag? Zorg er dan altijd voor dat jij je parels goed opbergt. Parels zijn tevens niet gediend van deodorant en haarlak. Heb jij een echte parelketting? Doe deze dan altijd pas om na het opmaken en kappen. Op deze manier vergroot je de kans dat de parels langer meegaan.

Berg ze altijd zorgvuldig op

Wanneer parels onzorgvuldig behandeld worden, lopen ze schade op. Dit is je vast niet vreemd, want dit geldt ook voor andere sieraden. Toch bergen mensen hun sieraden vaak niet bepaald zorgvuldig op. Meermaals wordt een parelketting in een bakje met meerdere sieraden of voorwerpen gelegd of zelfs gegooid. Voor de uitstraling van parels kan dit funest zijn. Er kunnen namelijk krassen ontstaan op de parel, waardoor deze zijn schoonheid verliest. Berg parels dan ook altijd zorgvuldig op. Wil je voorkomen dat er krassen op jouw parels komen? Plaats deze dan altijd in een zachte doek en vouw deze goed dicht. Dit heeft een beschermde werking en helpt krassen voorkomen.

Verzorgingsmiddelen kopen

Om parels te onderhouden, zijn er ook verschillende verzorgingsmiddelen op de markt. Kijk hier echter wel mee uit. Sommige internetsites beweren dat bepaalde middelen goed zijn voor parels, maar dit blijkt vaak niet het geval. Zie jij aanbiedingen & korting op onderhoudsproducten van parels? Koop dit dan nooit direct, maar doe eerst de nodige research. Het zou immers zonde zijn als jouw parels hierdoor beschadigen. Laat je dus niet direct meeslepen door korting of aanbiedingen op producten als deze. Alleen met de juiste zorg en middelen verleng jij namelijk de levensduur van jouw parels.

6 thoughts on “Hoe verzorg je parels?

  1. Ik wil een parel aanschaffen, maar ben bang dat ik een namaakvariant koop. Heb op de bovenstaande tips gelet, maar alsnog heb ik geen zekerheid. Zijn er misschien mensen die nog andere tips hebben? Ik wil namelijk niet dat ik mijn geld verkwansel aan een namaakparel.

  2. Doordat ik parels verhandel, kom ik er regelmatig mee in aanraking. Ik kijk inderdaad zelf altijd eerst naar de vorm en let ook op het gewicht. Indien dit nog niet genoeg zegt, ga ik met de parel(s) langs mijn tanden. Je merkt op deze manier het snelst of een oppervlak geribbeld is of niet. Hierdoor weet je direct of de parel echt of nep is.

  3. Ik heb diverse parels in mijn bezit, maar wist nooit dat er zoveel verschil zat in echt en nep. Met behulp van deze tekst ben ik er echter achter gekomen dat nagenoeg al mijn parels nep zijn. Slechts eentje is er echt. Mocht ik in de toekomst nog eens parels kopen, dan houd ik deze tips zeker in mijn achterhoofd.

  4. Ik draag graag parels, maar moet helaas regelmatig nieuwe kopen. Niet echt prettig natuurlijk als je weet hoe duur die dingen zijn. Ik wist echter ook niet dat je er zo zorgvuldig mee om moest gaan zoals beschreven in bovenstaande tekst. Ga bij mijn volgende parels dan ook een stuk voorzichter te werk. Hoop dat ze dan wat langer meegaan!

  5. Nooit geweten dat zeep schadelijk kan zijn voor parels. Ik gooide ze eens in de zoveel tijd gewoon eens in een sopje, om ze schoon te laten weken. Misschien dat dit dan ook wel de reden is dat mijn parels versleten zijn. Ik kon al niet achterhalen wat de oorzaak was. Voortaan dus toch maar speciaal reinigingsmiddel gebruiken

  6. Ik heb al jaren heel wat parels in mijn bezit, maar heb ze nog nooit verzorgd. Zie er ook nog steeds geen beschadigingen aan, dus volgens mij is het echt niet noodzakelijk om deze parels te verzorgen. Of heb ik misschien toch geen echte parels aangeschaf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *